Saturday, 14 January 2012

Doorgift for Wedding - Thanks to Esther aka Tasha

Ini contoh doorgift cupcakes yg pernah zarin buat utk Esther aka Tasha. Pheww.. takleh lupa pengalaman buat cupcakes nie.. jenuh nak canai satu2 kelopak bunga, cantum & color.. No wonder kalau harga fondant berbeza dengan buttercream biasa sbb nak bentukkan satu2 design tu amat memerlukan kesabaran yg tinggi.

Tasha nak bentuk bunga melur sbg mengingati kenangan dia bertemu dengan suami tersayang di BALI.
"Semoga Berbahagia hingga ke akhir hayat my dear"
Thanks coz trust me on this.. ;)

Sesuai utk Majlis Cukur Jambul (Baby Shower)

Thanks to mimi coz again bagi kepercayaan utk buat cupcakes majlis cukur jambul Qoid Rafif.






Friday, 13 January 2012

Comei2 jer utk hantaran...

Inilah hasil tangan zarin yg tak seberapa.. maklumlah takde belajar kat mana2 kelas buat kek.. Buat just melalui hati dan pemerhatian jer.








Off you go...

Thanks to ieza coz sudi jadi pelanggan tetap kak zarin. TQ so much dear...




Order dari umi

Order nie dari umi.. nak small cupcakes 100 biji.. TQ umi...


Door gift

Just wanna share antara package2 door gift yg zarin ada. Kalau berminat, pm or call zarin k?








Cupcakes bentuk hantaran...

One day dapat request from kawan my sister nak cupcakes bentuk hantaran.. termenung jugaklah sbb fikir macammana nak buat bentuk2 tu.. siap pergi kedai beli 'play doh' utk testing buat bentuk2 nie.. My hubby laa jadi mangsa sbb bila siap satu deco, zarin akan tanya hubby bentuk apa nie.. hehehehe..

Punyalah risau takut tak cantik.. tapi ini antara tempahan2 yg dah zarin buat.